Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jaguar I-Pace får premiär redan innan Genève-salongen

Tidigare har vi rapporterat om att Jaguars första elbil, crossovern I-Pace, kommer att visas i Genève. Och där kommer den fortfarande att gå att beskåda, men absolut första titten får vi redan den 1 mars.

Det meddelar Jaguar i en kort pressrelease. Samtidigt visar man även upp en (sista?) teaserbild (se nedan) på modellen – och avslöjar en teknisk detalj: I-Pace ska kunna ladda 80 procent på 45 minuter. Då måste dock en 100 kW snabbladdare användas.

Sedan tidigare har Jaguar utlovat en räckvidd på omkring 50 mil (dock enligt NEDC-cykeln).

Foto: Jaguar

Vilken drivlina som är aktuell är dock fortfarande höljt i dunkel. Jaguar I-Pace visades för första gången som koncept på bilsalongen i Los Angeles 2016 och den bilen hade två elmotorer på sammanlagt 400 hästkrafter samt fyrhjulsdrift. Elmotorerna fick sin kraft från ett 90 kWh-batteri.

Om det motoralternativen fortfarande är aktuellt för den färdiga bilen återstår att se. Jaguar lovar att lägga korten på bordet på torsdag. Under premiären den 1 mars utlovas alla tekniska fakta om modellen.

Utseendemässigt tros den färdiga bilen hur som helst bli väldigt lik den konceptbil som hittills visats. De spionbilder vi sett har tytt på enbart små designförändringar, vilka du kan läsa om här.

Presentationen av nya I-Pace kommer att ske 1 mars klockan 19.00 svensk tid. Avtäckningen kommer att streamas och gå att följa via Jaguars sociala mediekanaler.

I-Pace kommer att byggas i Österrike i samarbete med Magna Steyr.