Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jeep

Jeep Avenger – en ny superhjälte?

Nej det handlar inte om någon ny superhjälte. Det handlar om en helt ny elbil, Jeeps första, som kommer till den europeiska marknaden 2023. Jeep ska lansera fyra nya elektriska modeller i Europa innan 2025 vilket ska fullborda deras resa mot enbart elbilar senast år 2030.

Vi har berört det här ämnet tidigare då Jeep ska bli det grönaste suv-märket. Nu två år senare har det hänt en del saker och Stellantis meddelade tidigare i år att de ska utveckla fyra nya plattformar i olika storlekar för att passa hela modellfloran från litet till stort. Redan i mars i år fick vi en försmak av det vi får se i dag, nu vet vi i alla fall att den ska heta Avenger.

1 AV 4
Foto: Stellantis
2 AV 4
Foto: Stellantis
3 AV 4
Foto: Stellantis
4 AV 4
Foto: Stellantis

Det är en kompakt lite mindre suv som storleksmässigt hamnar under Renegade. Den kommer byggas i Polen där även andra modeller inom Stellantis-koncernen kommer sättas ihop. Det vi vet än så länge är att den kommer ha en räckvidd på 40 mil och erbjudas med drivning på två hjul eller fyra hjul. En hybrid-version lär komma så småningom. Om köpsuget satte i gång får du hålla dig till öppningen av Paris-salongen som sker den 17 oktober, då får vi veta mer om priser och tekniska data. Första leveranser kommer ske under nästa år, 2023.