Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jan-Erik Berggren med helt nya Jeep Avenger.Jan-Erik Berggren med helt nya Jeep Avenger.Jan-Erik Berggren med helt nya Jeep Avenger.
Jan-Erik Berggren med helt nya Jeep Avenger. Foto: Jan-Erik Berggren / Expressen Lifestyle

Jeep Avenger – tre snabba från provkörningen

Från Nordamerika till Europa. Jan-Erik Berggren kör nya elbilen Jeep Avenger och vi måste förstås höra vad de första intrycken är.

En av sju finalister i Årets Bil 2023. Är den värd finalplatsen?
– Ja, det tycker jag faktiskt. Jag röstade på Jeep Avenger som en av de sju. Vi känner igen det mesta från Peugeot, Opel och Citroën men Jeep har förstås satsat på lite tuffare design.

Fyrhjulsdrift då, eller?
– Nej, inte till att börja med men det skulle inte förvåna om det kommer inom kort. Jeep säljer Avenger med en bensinmotor på 1,2 liter i Spanien och i Italien men till resten av Europa blir det bara eldrift.

1 AV 4
Foto: Stellantis / © 2022 Stellantis
2 AV 4
Foto: Stellantis / © 2022 Stellantis
3 AV 4
Foto: Stellantis / © 2022 Stellantis
4 AV 4
Foto: Stellantis / © 2022 Stellantis

Vet vi några priser för Sverige?
– Inte riktigt än men i riktpriset i Europa ska vara 30 000 euro. Vi kan väl hoppas att det stannar på 350 000 kronor i Sverige. Då kan här bli ett roligt alternativ för många elbilsköpare. Den tuffa designen och höga markfrigången passar bra i Sverige och det finns en hel del roliga och spännande saker som vi ska berätta mer om i kommande nummer av Teknikens Värld.