Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: FCA

Jeep Renegade som laddhybrid kommer 2020

Den visades upp i Genève i våras och står i bilhallen senare i år. Jeep Renegade som laddhybrid med fyrhjulsdrift och fem mils räckvidd på el.

FCA-koncernen är inte direkt först på bollen när det gäller elektrifiering men i våras, under bilsalongen i Genève, visades i alla fall Jeep Renegade upp som laddhybrid, en bil som står i bilhallen nästa år. Nu har vi fått mer information.

Som vi tidigare har berättat är det koncernens bensinare på 1,3 liter som är monterad framtill under huven, och det med ett effektuttag på 180 hästkrafter. Baktill, i en modifierad hjälpram, finns en elmotor på 136 hästkrafter som driver bakhjulen. Renegade som laddhybrid har en sexväxlad automatlåda och regenereringsteknik.

Foto: FCA

På ren eldrift ska bilen ta sig 4,9 mil under gynnsamma förhållanden och kan med driften köras i 130 km/h. Någon kapacitet på batteripaketet nämns inte men det ska vara placerat under baksätet samt i kardantunneln. Med det har bränsletanken krympt, från 48 till 39 liter. Även bagageutrymmet har strukit på foten i och med elektrifieringen och kapats med 15 liter då golvet har höjts.

LÄS MER: FCA och PSA går ihop – affären klar

Prestandamässigt tar sig bilen 0-100 km/h på omkring sju sekunder. Jeep är ju synonymt med terrängegenskaper och där ska elmotorn passa bra, menar man. Motorns vridmomentet är 259 newtonmeter och det är möjligt att fördela kraften mellan bilens hjulen. Laddhybriden ska kunna vada i ett vattendjup på 60 centimeter.

Foto: Jakob Ebrey-JEP

Renegade som laddhybrid ska bli en volymversion och vara aggressivt prissatt men något pris ges inte i dagsläget. Modellen ska lanseras tidigt 2020 och följs i sommar upp av Compass med samma teknik.