Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Teknikens Värld har fått en förhandstitt på nya Kia EV9
2 AV 2
Foto: Kia

Kia EV5 officiell – kommer förmodligen till Europa

Nu får Kia EV9 ett mindre syskon. I Kina visar Kia upp den eldrivna suven EV5 som storleksmässigt kan jämföras med Sportage. Kia bekräftar också att EV5 kan komma att säljas globalt.

Att Kia har ett mindre alternativ till den stora elsuven EV9 på gång förstod vi redan i våras när konceptbilen EV5 Concept visades upp. Nu är det dags för den stora bilsalongen i kinesiska Chengdu och där ställer Kia ut den produktionsfärdiga versionen av EV5. Precis som EV9 är EV5 mycket lik sin konceptuella föregångare, det är i stort sett bara dörrhandtag och ytterbackspeglar som har tillkommit och designspråket känns igen från EV9.

Mycket lite skiljer den färdiga bilen från konceptbilen från i våras.Mycket lite skiljer den färdiga bilen från konceptbilen från i våras.Mycket lite skiljer den färdiga bilen från konceptbilen från i våras.
Kia EV5 Concept.Kia EV5 Concept.Kia EV5 Concept.
1 AV 2
Mycket lite skiljer den färdiga bilen från konceptbilen från i våras.
Foto: Kia
2 AV 2
Kia EV5 Concept.
Foto: Kia

Kia meddelar att EV5 först ska säljas i Kina, men att det finns planer för lansering på ”utvalda globala marknader” och att mer information om det kommer på Kias EV-dag som hålls i oktober. Mycket tyder dock på att EV5 kommer att säljas i Europa och blir då ett elektriskt alternativ till Sportage, precis som EV9 är en eldriven motsvarighet till Sorento. De främsta konkurrenterna blir Skoda Enyaq, Volkswagen ID.4 men även kommande Ford Explorer och Fisker Ocean. EV5 är 462 centimeter lång.

Kia uppger att interiören är utformad för unga familjer i den så kallade millennials-generationen, som enligt Kia vill ha en bilinteriör som känns som vardagsrummet hemma. De få interiörbilderna visar en insida som påminner kraftigt om den i EV9.

Kia har inte avslöjat några tekniska specifikationer, men vi vet redan att den kinesiska versionen drivs av en 218 hästkrafter och 310 newtonmeter stark elmotor som sitter mellan bakhjulen. Batterikapaciteten väntas bli 82 kilowattimmar.