Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Fem snabba aktuella punkter från bilvärlden
2 AV 2
Foto: Kia

Kia EV9 snart officiell – ny förhandstitt

Kia har en ny, stor elbil på gång och snart är det dags för premiär. Nu släpper Kia nya bilder som visar mer av den minst sagt annorlunda designen på elsuven EV9.

I slutet av mars är det världspremiär för Kia EV9 – det som kommer att bli den hittills största eldrivna bilen från det sydkoreanska märket. EV9 har tidigare visats som koncept med en utstickande design och enorma dimensioner. Nu släpper Kia nya bilder på EV9 som nu är produktionsredo och väntar på lansering.

Som väntat är den färdiga bilen mycket lik konceptet, med kantiga former och en hög front. EV9 bygger på samma E-GMP-plattform som EV6 och namnet följer Kias modellbeteckningsnorm där EV anger att det är en elbil och siffran visar storleken.

Foto: Kia

EV9 kommer att bli en av hittills få sjusitsiga elbilar på marknaden och den blir också en av de större. Vi på Teknikens Värld har upplevt konceptbilen på nära håll och kunde notera att det är en stor pjäs. Den är inte mer än 493 centimeter lång, men hög, bred och kantig och på plats intygade Kia-representanter att konceptbilens design i stort sett överensstämde med den kommande produktionsbilen. Än så länge är mycket få detaljer om EV9 avslöjade, det talas om en räckvidd på runt 48 mil och att den ska kunna laddas med upp till 350 kilowatt.

https://www.youtube.com/watch?v=J04RlAHFh2g