Kia Niro EV – fakta och bilder

Kia har släppt några bilder på kommande Niro EV, den elektriska varianten av populära Niro. Samtidigt passar de på att berätta några detaljer om det tekniska.

I Las Vegas i början av året visade Kia upp Niro EV Concept. Den produktionsfärdiga bilen är inte redo för Europa förrän på Parissalongen i oktober, men i och med att den ska ställas ut på International Electric Vehicle Expo i koreanska Jeju släpper man nu de första bilderna på modellen, samt några intressanta fakta.

Niro EV ska erbjudas i två olika utföranden med olika storlek på batterierna. Instegsversionen har en batterikapacitet på 39,2 kWh vilket ska räcka till mer än 30 mils körning. Den kraftfullare varianten av Niro EV har batterier på 64 kWh (samma som konceptbilen) som tillåter mer än 45 mils körning. Siffrorna är preliminära men är beräknade enligt den nya, tuffare WLTP-körcykeln som är betydligt mer sanningsenlig än dagens NEDC-cykel.

Till utseendet ser man klart och tydligt att det är en Niro, den ser mer eller mindre ut som en Niro Hybrid eller en Niro Plug-In Hybrid. Det är främst fronten som är omgjord och i synnerhet grillen som är täckt. Vi noterar också att ladduttaget sitter i grillen, inte i framskärmen som på Niro Plug-In Hybrid.

Efter sommaren startar försäljningen av Niro EV i Sverige och de första leveranserna beräknas äga rum i december 2018 eller januari 2019.