Foto: Kia

Kia Niro Hybrid och Plug-In Hybrid uppdateras

Nytt yttre och inre för Kia Niro men räckvidden för laddhybriden förlängs inte. Premiär i Genève.

Modellen Niro har sedan debuten 2016 sålts i över 100 00 exemplar i Europa och över 270 000 globalt sett. 45 255 Niro såldes i Europa förra året och av dessa var 34 642 hybrider och 9 951 laddhybrider. Till årsmodell 2020 får modellen uppdateringar.

Foto: Kia

Hybriderna hämtar visuellt inspiration från e-Niro som lanserades förra året. Det handlar om nya stötfångare och med det DRL-ljus med ”pildesign”. Strålkastarna fram och baklamporna får nu LED-teknik oavsett modellversion. Ny fälgdesign erbjuds, upp till 18 tum för hybriden.

Invändigt handlar det om uppdatering av material och färger samt tillgång till en pekskärm på 10,25 tum och en digital förarmiljö via en sjutums LCD-skärm. I dag mäter skärmarna som standard sju respektive 4,2 tum. Nya Niro får växelpaddlar vid ratten och elektriskt manövrerad handbroms. Borta är alltså den fotmanövrerade handbromsen.

Foto: Kia

Niro kommer liksom nya e-Soul med Kias Uvo Connect-system som erbjuder molntjänster. Kias övriga modeller i Europa ska följa upp på området.

De assisterande systemen uppdateras och modellen får nu samma filhållningsassistent som finns i e-Niro. Det ska fungera i upp till 180 km/h.

Foto: Kia

Drivlinorna blir intakta, liksom batterierna som har kapaciteter på 1,56 kWh för hybriden respektive 8,9 kWh och laddhybriden. Räckvidden för den sista nämnda är 4,9 mil enligt WLTP-cykeln. I vårt räckviddstest kom den dock något längre.

Uppdaterade Niro täcks liksom e-Soul av den 5 mars under Genèvesalongen.