Kia ska visa elbilskoncept i Genève

Kia är redan inne i elbilssvängen, men vi avancera på området. Därför kommer de att på bilsalongen i Genève visa upp ett elektriskt koncept.

Bilden ovan visar fronten på ett koncept som Kia tänker presentera på Genèvesalongen den 5 mars. Konceptbilen, som är formgiven vid Kias designcenter i Frankfurt, sägs visuellt gestalta den riktning märket vill ta med sina kommande elbilar.

– Bildesign handlar om att fånga hjärtat och få det att slå lite snabbare, lite längre – och det är inget vi tror ändras bara för att bilen drivs elektriskt. Vi såg framför oss en helelektrisk bil som svarar på konsumenternas dubier kring räckvidd, prestanda, laddningsnätverk och kördynamik, samtidigt som den ger gåshud på betraktaren och får nackhåren att resa sig på föraren. Vårt helelektriska koncept är inte enbart en pulshöjare utan även en vägvisare i vår holistiska och känslomässiga inställning till elektrifiering, säger Gregory Guillaume, designchef Kia Motors Europe.

Av vad vi ser på bilden ovan kan vi slå fast att det inte rör sig om den bil som vi fick se en första skiss på i onsdags, en bil som vi för övrigt inte vet om den visas på Genèvesalongen. I fallet med konceptbilen handlar det ganska tydligt om någonting helt annat, en bil med kraftfull framtoning, med frontens Kia-emblem i nytt snitt, och med en tydlig ljussignatur i fronten. Sistnämnda får undertecknad att tänka på Ford Escort Mk1, det vill säga dess utformning av kromlisten runt grill och strålkastare.