Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Två syskonbilar, två laddhybrider. Vad skiljer dem åt?
2 AV 2
Foto: Kia

Kia Sorento facelift officiell

Den tar inte ett lika stort steg som kusinen från Hyundai, men uppdateringen av Kias sjusitsiga suv Sorento är ändå påtaglig. Så här ser 2024 års Sorento ut.

Medan kusinen Hyundai Santa Fe växlar generation och byter design med besked står Kia Sorento endast inför en uppdatering halvvägs in i livscykeln och nyheterna är inte lika omfattande. Kia har än så länge bara släppt tre bilder på nya Sorento så som den kommer att se ut från modellår 2024.

Nyheterna är mest synliga i fronten där Sorento går från det gamla utseendet den har delat med bland andra Stonic och Ceed till det nya som påminner mer om Niro och EV9. Grillen är större och strålkastarna helt omformade med en vertikal design och långt utdragna LED-lister i motorhuvens underkant. Det är svårt att hitta någon detalj i fronten som är oförändrad, till och med motorhuven har en ny skärning.

Baktill syns förändringarna tydligast på bakljusen.Baktill syns förändringarna tydligast på bakljusen.Baktill syns förändringarna tydligast på bakljusen.
På Sorento innan facelift är bakljusen tvådelade.På Sorento innan facelift är bakljusen tvådelade.På Sorento innan facelift är bakljusen tvådelade.
Fronten har fått helt ny design med nya strålkastare.Fronten har fått helt ny design med nya strålkastare.Fronten har fått helt ny design med nya strålkastare.
Kia Sorento innan facelift.Kia Sorento innan facelift.Kia Sorento innan facelift.
1 AV 4
Baktill syns förändringarna tydligast på bakljusen.
Foto: Kia
2 AV 4
På Sorento innan facelift är bakljusen tvådelade.
Foto: Glenn Lindberg / Expressen Lifestyle
3 AV 4
Fronten har fått helt ny design med nya strålkastare.
Foto: Kia
4 AV 4
Kia Sorento innan facelift.
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Baktill är förändringarna inte lika stora, de tidigare uppdelade baklamporna sitter nu ihop i en enhet på vardera sida och stötfångaren har delvis ny design.

De interiöra nyheterna är väntade. Ratten och mittkonsolen ser ut som tidigare medan instrumenteringen framför ratten är helt ny, digital och förbinds med pekskärmen, precis som i Kias nya elbilar. Under pekskärmen finns den numera välbekanta, digitala knappanelen som kan växla funktion. De två markanta friskluftutblås som har satt prägel på Sorento-interiören är helt borta.

De stora friskluftutblåsen försvinner och instrumenteringen är integrerad med pekskärmen på modernare sätt.De stora friskluftutblåsen försvinner och instrumenteringen är integrerad med pekskärmen på modernare sätt.De stora friskluftutblåsen försvinner och instrumenteringen är integrerad med pekskärmen på modernare sätt.
2020 års Kia Sorento.2020 års Kia Sorento.2020 års Kia Sorento.
1 AV 2
De stora friskluftutblåsen försvinner och instrumenteringen är integrerad med pekskärmen på modernare sätt.
Foto: Kia
2 AV 2
2020 års Kia Sorento.
Foto: Kia

Det finns än så länge inga uppgifter om några tekniska nyheter, dessa får vi vänta på till någon gång i augusti.