Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäpp form men intressant teknik hos Mitsubishi Emirai 4

Mer intressant teknik än nyktra former bjuder Mitsubishi Emirai 4 på. Konceptet kommer till Tokyosalongen nästa vecka.

Tokyosalongen öppnar nästa vecka men nu har det läckt ut att Mitsubishi där kommer att ställa ut konceptet Emirai 4. Den som tycker att deras e-Evolution Concept, som också ska visas upp under salongen, är för blek i formen får här sitt lystmäte.

Dock är Emirai 4 ett koncept som inte har just form som det primära. Här är det eldrift, autonom körning och uppkoppling som är i fokus. Ja, i sådan omfattning att bilen inte ens har fått ett tak.

Att ha just de tre ovan nämnda punkterna på agendan är inte direkt Mitsubishi ensamma om. De som inte har det kommer inte ha någon framtid, och på tal om det är Mitsubishis framtid säkrad då de numera ingår i samma koncern som Renault och Nissan som till år 2022 har som mål att lansera 21 nya modeller.

En sak som gör Emirai 4 intressant är dock ett system som via en kamera känner av förare och framsätespassagerare (något baksäte finns inte på konceptet) för att läsa av eventuellt farligt beteende. Systemet ska även snabbt kunna skifta till och från autonom körning. Emirai 4 ska även ha en stor head up-display som visar en tredimensionell karta – bra hjälp vid exempelvis dålig sikt.

Salongen i Tokyo öppnar den 25 oktober för media och två dagar senare för allmänheten.