Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Koenigsegg.com

Koenigsegg Regera är slutsåld

Under tisdagen meddelade Koenigsegg att de 80 exemplar av Regera som ska byggas är slutsålda.

Det är drygt två år sedan som Koenigsegg presenterade sin superhybrid Regera för världen på bilsalongen i Genève våren 2015. Nu har man meddelat att modellen, som hade ett ingångspris på ungefär 16 miljoner kronor, är slutsåld. Alla 80 exemplar, som därmed gör Regera till Koenigseggs största modellserie, har beställts och ska byggas.

Så har du ännu inte fått tummarna loss och hört av dig till den svenska supersportbilstillverkaren så är det kört.

Regera är Koenigseggs starkaste modell hittills med sammanlagt 1 500 hästkrafter och över 2 000 newtonmeter tack vare en 1 100 hästkrafter stark V8 som kombineras med tre elmotorer på sammanlagt 670 hästkrafter (totaleffekten är alltså reducerad). Elmotorerna är placerade vid vevaxeln samt vid båda bakhjulen.

Regera saknar dessutom traditionella drivline- och effektförluster tack vare avsaknaden av transmission. Koenigsegg Direct Drive kallas tekniken.

Även om Regeras prestanda är något utöver det vanliga ses modellen mer som grand tourer än en hypersnabb sportbil. Komforten ska vara en av bilens fördelar, trots att den gör 150-250 km/h på 3,2 sekunder och 0-400 km/h på under 20 sekunder.

Bakom den bakre registreringsskylten, som fälls ned på elektrisk väg, gömmer sig ett uttag för inkoppling av energitillförsel. Regera är nämligen en laddhybrid, paketerad med ett 620-volts batteripack med en lagringskapacitet på 9,27 kilowattimmar.