Koenigsegg Regera undviker fingeravtryck med Autoskin

Fingeravtryck på en nyputsad bil är inte vackert. Det har Koenigsegg löst på ett sinnrikt sätt.

https://youtu.be/bijcZGGjXbM

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Eftersom många anser att en Koenigsegg är vacker även när den har alla dörrar och luckor öppna så har den svenska supersportbilstillverkaren från Skåne utvecklat ett finurligt system som kallas Autoskin.

På hydraulisk väg kan man öppna (och stänga) dörrarna, huven och motorkåpan, allt var för sig, med hjälp av olika knappar på bilnyckeln. Det finns också ett visningsläge som får samtliga nämnda rörliga detaljer på Koenigsegg Regera att öppnas och stängas samtidigt. Effektfullt.

Det är inte enbart för uppvisnings skull, du behöver nämligen aldrig röra bilen på utsidan för att ta dig in i bilen, komma åt bagaget där fram eller kika på motorn där bak. Man slipper helt enkelt fingeravtryck på en blankskinande Regera. Och du som oroar dig för att bli giljotinerad när du ålar dig in till förarstolen kan ta det lugnt, Koenigsegg har nämligen skyddsmekanismer som hindrar ofrivilliga amputeringar.

Eftersom bilen redan är utrustad med hydraulpumpar och hydraultankar för andra rörliga funktioner i bilen, exempelvis bakvingen och markfrigången, så tyckte Christian von Koenigsegg och hans ingenjörer att de lika gärna kunde dra nytta av den befintliga tekniken. De hittade väldigt tunna hydraulrör som serverar tryck till de olika rörliga delarna, något som har hjälpt till att hålla nere den totala extravikten till under fem kilo.