Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Koenigseggs och Qoros nya bygge

Koenigsegg och Qoros har samarbetat kring ett nytt elbilskoncept. Resultatet ska visas först under bilsalongen i Shanghai men en del information har redan läckt ut.

Att den svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg har börjat extraknäcka som motorleverantör har väl knappast undgått någon som har det minsta bilintresse. Under årets Genèvesalong stod det klart att man ska leverera motorer till nederländska Spyker och förra året presenterades en ny motor utan kamaxlar som man tagit fram åt israelisk-kinesiska Qoros.

Nu har man fördjupat samarbetet med de sistnämnda och under bilsalongen i Shanghai ska resultatet presenteras. Inget är ännu är bekräftat men lite data och bilden ovan har läckt ut. Det ska röra sig om ett elbilskoncept med plats för fyra personer. Räckvidden ska vara 50 mil och bilen ska beta av sprinten 0-100 km/h på tre sekunder.

Någon förbränningsmotor har med andra ord inte Koenigsegg levererat denna gång. Det mesta pekar på att man har bidragit med sina erfarenheter från hybridmodellen Regera.

Konceptet, vid namn Model K-EV, kommer att täckas av den 19 april.