Foto: Andreas Mau / CarPix

Kommande BMW X3 sedd i Tyskland

Nyligen har en kommande version av BMW X3 setts på vägar runt München i Tyskland. Modellen kommer fortfarande att erbjudas med olika motoralternativ, men rykten säger att laddhybriden ska få en klar förbättring.

Laddhybridversionen av kommande BMW X3 har skådats under ett test i München-området nyligen. Bilderna avslöjar att det är en laddhybrid eftersom den var försedd med ett klistermärke som visade att det var ett ”elektrifierat fordon”, samtidigt som man kunde se avgaser från bilen. Laddluckan syns också i vänster framskärm, där de brukar sitta på BMW:s laddhybrider.

Märket ska fortsätta tillverka modellen i tre versioner: med förbränningsmotorer, laddhybrid och vi kommer med största sannolikhet även få se en ny iX3, som är elbilsversionen av X3, inom kort också.

1 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix
2 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix
3 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix
4 AV 4
Foto: Andreas Mau / CarPix

Nya X3 tros komma i olika effektsteg, där den lägsta ska vara tvåhjulsdriven, medan xDrive (fyrhjulsdrift) fortfarande ska erbjudas som standard på de mer kraftfulla varianterna. Vi har flera gånger kritiserat BMW för att vara långsamma med att uppdatera batteritekniken i sina laddhybrider, men förhoppningsvis kommer nya X3 ha bättre sådan och bör därmed komma längre än fyra mil som i våra tidigare tester. Enligt spekulationer ska den kunna få en räckvidd lika lång som nya Mercedes C-klass, vilken vi nyligen testade, det vill säga cirka tio mil.