Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volvo Cars & Teknikens Värld

Kvarts miljon laddmöjligheter i Volvo Cars-appen

Mer än 270 000 laddpunkter runt om i Europa blir mer lätthanterliga när Plugsurfing flyttar in i Volvo Cars mobilapp som tidigare hette Volvo On Call.

För två år sedan inledde Volvo Cars och Plugsurfing, i samband med introduktionen av eldrivna XC40 Recharge P8, ett samarbete som ska förenkla laddförfarandet för elbilsägarna. Plugsurfing samlade då över 200 000 laddpunkter runt om i Europa i en och samma tjänst med möjlighet till betalning och mycket annat. Smidigit, men samtidigt menar många elbilsägare att kWh-priserna vid laddning genom Plugsurfing inte sällan blir orimligt höga.

Nu gör Volvo Cars det ännu lättare att leta efter tillgängliga laddare och smidigare betalning av den energi som tankas över till elbilen. Plugsurfings tjänst integreras nämligen i Volvo Cars-appen (Volvo Cars App), mobilapplikationen som under många år hette Volvo On Call. Enligt Volvo får nu förare av elbilar med järnmärke tillgång till över 270 000 laddpunkter över vår kontinent. Betalproceduren beskrivs som enkel och sömlös via en gateway.

– Att skapa helt elektriska produkter är bara en del av ett mycket större ekosystem när det gäller att göra det möjligt för konsumenterna att byta till en helelektrisk bil. Vi förstår den frustration som många av våra kunder känner över att behöva ha med sig flera kort och att behöva installera olika appar för att kunna använda enskilda laddningspunkter. Genom att förbättra den mobila laddningsupplevelsen stöder vi våra kunder runt om i Europa på deras helt elektriska resa, vilket innebär tillgång till fler nätverk i och utanför deras hemland via vår digitala plattform – Volvo Cars-appen, säger Arek Nowinski på Volvo Cars.

Uppdateringen med Plugsurfing i Volvo Cars-appen inleddes i Italien och Schweiz. Under resterande del av 2022 kommer uppdateringen att rullas ut till större delen av de europeiska marknaderna.