Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laddstolpe dold i trottoar testas i London

Nu börjar laddstolpar integrerade i trottoaren att testas i London. Kan komma att underlätta laddning av bilen i stadsmiljöer.

Om du bort i stadsmiljö och inte har någon egen parkeringsplats där det går att ladda kan det bli ett problem att äga en elbil eller laddhybrid. Men kanske kan det komma att underlättas framöver med system liknande detta som just nu börjar testas i London.
Systemet är utvecklat av det skotska företaget Trojan Energy och själva laddplatserna sitter dolda i trottoaren, vilket gör att el- eller laddhybridbilister helt enkelt kan parkera längs gatan och koppla in sig på någon av laddpunkterna som sitter med fem meters mellanrum.

Tyvärr är det inte riktigt så enkelt som det låter i nuläget då systemet kräver att du har en egen adapter, kallad lans, som företaget tillhandahåller. Den låses fast i uttaget med en app i telefonen och sen slänger du in den i bilen när du laddat klart.
I nuläget finns endast fem av dessa laddpunkter installerade i London-delen Brent men tills nästa år siktar Trojan Energy på att ha installerat 150 laddpunkter i både Brent och Camden. 

https://www.youtube.com/watch?v=vPfHNg675wQ&ab_channel=TrojanEnergyLtd