Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

LaFerrari med hemlig eldrift

LaFerrari är en så kallad mildhybrid som är omöjlig att köra på enbart el har det hävdats. Men bilen på detta klipp gör uppenbart just det.

https://youtu.be/BsMu3Ne3OTw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

LaFerrari debuterade 2013 och skapade rubriker, det var ju trots allt en ny modellen från Ferrari. Mycket prat ägnades åt själva modellnamnet samt att den är en hybrid. Men de som fruktade att märket skulle tackla av som tillverkare av supersportbilar kunde pusta ut. Eldriften begränsade sig till två motorer som hade som uppgift att alstra energi och portionera ut det i samarbete med V12:an på 6,3 liter. Att köra enbart på el var med andra ord omöjligt.

Nu visar emellertid ett klipp på Youtube-kanalen TheTFJJ en LaFerrari som tar sig fram ljudlöst, helt utan assistans av förbränningsmotorn. Bilen på bilden tillhör Jay Kay, bilsamlare och frontfigur i bandet Jamiroquai, och 1,25 in i klippet ses den köras ut från en parkeringsplats hos en Ferrari-handlare i London.

Även om Ferrari har meddelat att man i större utsträckning kommer att förlita sig på hybridteknik och även visat intresse för att ställa upp i Formel E

, som körs med helt eldrivna bilar, så rör det sig i detta fall inte om någon testmula eller liknande. Enligt vissa källor ska det nämligen var möjligt för speciella kunder att få möjligheten att köra sin LaFerrari på enbart el. Vi vet sedan tidigare att Ferrari under sina test har provat att köra systemet HY-KERS med enbart el.Att just Jay Kay är betrakta som en speciell kund till Ferrari kan man förstå genom att bara studera kulören på hans exemplar av modellen.

https://youtu.be/BsMu3Ne3OTw