Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lagonda presenterar eldrivet suv-koncept

En eldriven suv blir först ut i Lagondas nya giv som helt elektriskt lyxbilsmärke. All-Terrain Concept visas upp i Genève och kommer i produktion 2021.

Alla märken ska ha en suv, till och med de som man kanske inte förknippar med högbyggen: Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini, Ferrari, MaseratiAston Martin… och nu även systermärket till de sist nämnda: Lagonda. Ett koncept ska visas upp under Genèvesalongen och en första bild ser du här ovan.

Lagonda All-Terrain Concept ska följa samma designmönster som den lägre Vision Concept som visades upp under förra årets upplaga av samma salong – en bil som man menades skulle komma i produktion 2021.

Skisser på suven presenterades i maj 2018.Skisser på suven presenterades i maj 2018.Skisser på suven presenterades i maj 2018.
Skisser på suven presenterades i maj 2018.

Nu har man emellertid lagt om kurs, nu är det All-Terrain Concept som ska resultera i en första eldriven produktionsbil från Lagonda och ska stå klar om två år.

Den nya given stavas nämligen just eldrift – Lagonda ska tillskillnad från Aston Martin bara tillverka helt eldrivna bilar och bli världens första lyxbilsmärke med noll utsläpp.

Lagonda som märke återuppstod 2011 men grundades redan 1906 och kom i Aston Martins ägo 1947. Redan 2009 visade man ett suv-koncept, dock inte eldrivet utan baserad på Mercedes GL och väntades komma i produktion 2017.