Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Prestandabilar, sportbilar, supersportbilar... bara en kan vara bäst
2 AV 2
Foto: Lamborghini

Lamborghini Lanzador kan bli märkets första elbil

Nu visar Lamborghini vad som kan bli märkets första helt eldrivna modell. Konceptbilen Lanzador är en högbyggd coupé med massvis av elektriska hästkrafter. 2028 kan den sättas i produktion.

Lamborghini kan knappast sägas ligga i framkant i elektrifiering, först med början nästa år ska modellutbudet börja elektrifieras. Först med laddhybridversioner av Huracan och Urus. År 2028 väntas det dock smälla till ordentligt då Lamborghini visar sin första helelektrifierade modell som troligtvis kommer att se ut ungefär som konceptbilen Lanzador som just nu visas på Monterey Car Week i Kalifornien.

Lamborghini beskriver Lanzador som en 2+2-sitsig Gran Turismo med hög markfrigång och hänvisar till märkets historiska Gran Turismo-modeller som hade liknande säteslösningar.

Lanzador-konceptet drivs av fyra elmotorer, en på varje hjul, som tillsammans ska ge mer än 1 000 hästkrafter. Kraften ska komma från en ”ny generation högpresterande batteri” och ge långfärdsegenskaper, enligt Lamborghini.

https://www.youtube.com/watch?v=0pmUbFpW7YQ

Interiören är omisskännligt Lamborghini med nästan alla kontroller flyttare till ratten. Föraren har en skärm framför ratten och passageraren har en precis likadan framför sig. Det finns dock ingen centrerad skärm.

Informationen om Lanzador är knapphändig, men den väntas sättas i produktion någon gång under 2028 och blir då Lamborghinis fjärde modell efter Revuelto, Huracan och Urus.