Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld

Land Rover Defender laddhybrid – tre snabba från provkörningen

Jan-Erik Berggren bestiger spanska berg med den elektrifierade Land Rover Defender. Så är första känslan av terrängklassikern som laddhybrid.

Den där bilen känner vi igen. Är du och provkör en ”gammal” Land Rover Defender?
– Ja, det stämmer. Men det är en speciell version. Det är en laddhybrid som klarar drygt fyra mil på el. Men det är inte det fräckaste, det bästa är att man kan köra ljudlöst uppför berg och nedför kala klippor.

Och det har du gjort förstås?
– Ja, verkligen. Vi är vid Land Rovers testbana norr om Barcelona och jag lovar, jag har kört uppför backar där det knappt går att gå – ljudlöst på el. EV-läget funkar finfint med lågväxeln. Laddhybriden blir med drygt 400 hästkrafter den näst kraftfullaste Defendern i modellutbudet.

Och jag gissar att du kört den mest kraftfulla också?
– Ja, V8:an på 525 hästkrafter. Wow! Vilken bil och vilken klassiker. Land Rover har begränsat produktionen, det är inte bra för CO2-snittet att sälja för många men jag har hört av Land Rover-folket här att det är stor efterfrågan. Det här kan vara den sista Land Rovern med V8:a. Och den klättrar också galant i de spanska bergen.

Nya Land Rover Defender som laddhybrid och hur den upplevs från både förarstol och baksäte kan du läsa om i kommande nummer av Teknikens Värld samt här på teknikensvarld.se om du är Premium-prenumerant.