Foto: Mercedes

Längre räckvidd i uppdaterad Mercedes eVito

Nu lanserar Mercedes en uppdaterad version av eldrivna transportbilen eVito. Den får större batteri och 80 kW snabbladdning.

Mercedes-Benz eVito introducerades 2018 och den första versionen har ett återhållsamt batteripaket på 41,4 kWh, vilket med toppförhållanden räcker till 15 mils räckvidd. Nu släpps en ordentlig uppdatering, den nya versionen erbjuds med ett batteri på 60 kWh och 80 kW snabbladdning. Det innebär ungefär 26 mils räckvidd och 10–80 procent laddning på 35 minuter.

Transportbilen var en av de första eldrivna modellerna som kom och i dag är de populära i svenska städer. Med den uppdaterade versionen hoppas tillverkaren att användningsområdet breddas, så att de flesta verksamheter som kör Vito med förbränningsmotor överväger att gå över till eldrift.

Foto: Mercedes

Motorn är på 116 hästkrafter (85 kW) och 360 newtonmeter och bilen är framhjulsdriven. Precis som dieseldrivna Vito erbjuds eldrivna Vito med funktioner som nödbromsassistent, ställbar ratt i höjd- och längsled, multifunktionsratt, trötthetsvarnare, Eco Display och farthållare.

Modellen kommer i två karosslängder och 6 respektive 6,6 kubikmeter lastvolym. Den har en maxlast på 888 eller 853 kilo. Priset börjat på 498 500 kronor, vill man ha snabbladdning kostar det 2 500 kronor extra. Skatten är på 360 kronor om året och modellen är således miljöbonusberättigad.

– Nya eVito ger en oslagbar ekonomi för den som använder den här typen av fordon, säger Joakim Gustafsson på Mercedes-Benz Sverige.