Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

LEVC ska bredda modellutbudet

Geely-ägda taxitillverkaren LEVC ska bredda modellutbudet med fler eldrivna bilar för både kommersiellt och privat bruk.

Under 2013 tog Geely över ägandet av taxitillverkaren LEVC, London Electric Vehicle Company, till hundra procent. Sedan dess har de lanserat en helt ny elektrifierad taxi som främst ses i London. Den säljs visserligen även på andra platser, även här i Sverige, men den har inte blivit någon vidare storsäljare utanför huvudmarknaden. För att råda bot på detta ska Geely nu storsatsa på märket de redan har investerat 500 miljoner pund i.

Enligt ett förslag från ledningen hos LEVC ska man bredda modellutbudet med fordon både för kommersiellt och privat användande, och de nya modellerna ska vara helt eldrivna.
– Vi behöver en breddad produktportfölj. Vi måste göra stora investeringar vad gäller teknik och infrastruktur, säger Alex Nan, vd för LEVC, i ett uttalande.
Enligt honom stöder Geely till fullo den nya strategin och ska göra ytterligare investeringar i biltillverkaren.

Exakt hur stor Geelys nya satsning kommer att bli är inte officiellt ännu. Tidigare har Geely investerat två miljarder pund i Lotus, och enligt ledningen hos LEVC har Geely liknande planer för deras vidareutveckling.