Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

LEVC visar elektriska TX Shuttle baserad på Volvo-delar

Volvo finns inte med på den stora bilsalongen i Frankfurt men kan sola sig i glansen från koncernens taxibolag London EV Company, LEVC, som visar sin elbil TX Shuttle i Frankfurt och avslöjar att de öppnar ett säljkontor i Frankfurt.

Geely har förvandlat det gamla taxibolaget bakom de svarta taxibilarna i London till en helt ny transport- och taxibilsdivision inom den växande koncernen. Men vitala delar från Volvo-hyllan har LEVC byggt elbilen TX Taxi som ska säljas över hela Europa. På bilsalongen i Frankfurt visades en version av elbilen för lite längre resor, TX Shuttle.

I TX Shuttle är räckvidden på el närmare 13 mil men med en räckviddsförlängare, i praktiken Volvos laddhybridteknik med den trecylindriga bensinmotorn från sin XC40 T5 Twin Engine, kan bilen köras drygt 60 mil.

TX Shuttle kompletterar modellprogrammet som också består av TX Taxi och den lilla skåpbilen LCV, alla tre med drivlinan från Volvo.

TX Taxi säljs redan i Norge, Sverige, Hong Kong och Malaysia men med hjälp av det nya säljkontoret i Frankfurt hoppas LEVC få igång marknader i Tyskland, Danmark och Frankrike. I Tyskland ska TX-bilarna tas om hand av Volvos nät av återförsäljare.

Enligt LEVC ska TX Shuttle, TX Taxi och LCV ska byggas i en bilfabrik i Coventry där 70 procent ska exporteras ut från Storbritannien.

TX Shuttle tar upp till sex passagerare och förses med laddmöjligheter för mobiltelefoner och datorer samt ett lokalt wifi-nätverk i bilen.

LEVC har sålt cirka 2 000 TX Taxi i Storbritannien, de flesta taxibilarna rullar i London, men LEVC har målsättningen att på kort tid bli Europas ledande tillverkare av eldrivna transportbilar.