Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lexus NX får en lättare uppdatering.
Lexus NX får en lättare uppdatering.
Lexus NX får en lättare uppdatering.
Lexus NX får en lättare uppdatering. Foto: Lexus

Lexus NX får lätt uppdatering

Det är bara drygt ett år sedan den nya generationen av Lexus NX gjorde premiär, men redan nu får modellen en lätt uppdatering kring teknik och lull-lull.

Lexus NX blev i princip en helt ny bil när den lanserades i en helt ny generation, den andra i ordningen, 2022. Redan nu uppdateras modellen marginellt, med bland annat nya tekniska finesser.

En nyhet är att miljön i kupén ska vara förbättrad med ny teknik i ventilationssystemet. Tekniken ska bland annat kunna minska uppkomsten av virus, bakterier, pollen och andra allergener – även odörer ska kunna elimineras.

När generation två introducerades blev en del nog besvikna över att utrustningspaketet för ljud bara fanns tillgänglig för hybridversionen och inte laddhybriden, men nu erbjuds även den med bättre ljudsystem om man väljer utrustningspaketet Luxury.

Interiörfärgerna har modifierats med nya kombinationer och dörrsidorna har fått mer färg. Växelväljaren på mittkonsolen har ändrats så att det ska vara lättare för föraren att använda funktionerna.

Risken för bilstöld ska vara förminskad med ny teknik gällande bilnyckeln och dess system. På något sätt ska nyckelns position spela roll, om den är för långt bort ska man inte kunna lura bilen att den är nära. På tal om säkerheten har den digitala backspegeln försetts med en ny autodimningsfunktion för att minska bländning från andra fordon.

För att ge kunder större valfrihet finns hybridversionen av NX nu även som framhjulsdriven i Luxury-utförande, som ett alternativ till det befintliga fyrhjulsdrivna.

Alla hybrider och laddhybrider ska få lägre milkostnad tack vare ett nytt system i navigationsapplikationen, som ska optimera batteriets självladdning, samt genom effektivare regenerering genom bromsning. Batterianvändningen ska också vara optimerad vid körning, exempelvis ska bilen anpassa sig bättre efter trafiken och vägarnas utformning.

Uppdateringarna ska nå marknaden under våren.