Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lincoln Aviator – lyx från ovan

Stor, lyxig och fullsmetad med teknik. Lincolns modell Aviator gör comeback och finns nu även som laddhybrid.

Fords lyxdivision Lincoln har nu presenterat 2020 års version av modellen Aviator. Jo, jänkarna ligger som bekant före oss européer, i alla fall när det kommer till årsmodeller av bilar.

Aviator är ett återupplivat modellnamn, bilen tillverkades tidigare åren 2003 till 2005 och det rör sig om en lyxig suv snäppet nättare än bjässen Navigator, med tre sätesrader och inspiration från flyget. Ett koncept, väldigt likt det vi ser här, visades upp tidigare under bilsalongen i New York.

Aviator Grand Tourer är en laddhybrid som kombinerar en V6-motor på tre liter och med två turbosnurror med eldrift, totalt med 450 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 813 newtonmeter. För den som inte gillar el finns ”vanliga” Aviator med samma V6-motor på 400 hästkrafter som driver bakhjulen.

Modellen är fullsmetad med finesser och kan bland annat till stora delar kontrolleras med en mobiltelefon. Bilen är utrustad med systemet Co-Pilot360 Plus som assisterar alla tänkbara system som assisterar föraren.

Lincoln lyfter även fram det omfattande ljudsystem med 28 högtalare och med en 3D-funktion som ska kunna ”imitera” en stor konserthall.Övriga tekniska data är för tillfället inte tillgängliga och det är även högst tvivelaktigt om modellen letar sig till Sverige.  I alla fall via de ordinarie Ford-kanalerna, vill säga.

https://youtu.be/d3pCKuZvFgU