Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lotus

Lotus supersportbil heter Evija

Elite, Elan, Esprit… Lotus nya supersportbil följer traditionen med att börja på bokstaven E. Namnet blir Evija och bilen visas upp i smyg under Goodwood Festival of Speed.

Lotus eldrivna supersportbil får premiär den 6 juli men redan under Goodwood Festival of Speed, som startar i dag, ska besökare kunna få tjuvkika på bilen i form av en ljusshow som antagligen inte visar allt för mycket. Klart är i alla fall att bilen får namnet Evija.

Bilen, som tidigare presenterats med sin internkod Type 130, följer därmed märkets tradition genom att ha bokstaven e som begynnelsebokstav.

Att namnet Evija är en aning tungvrickande har Lotus förstått och ger oss därför en lektion, ev-eye-a uttalas namnet och betyder ”den levande”.

Första "bilden" på Evija visades i april 2019. Foto: Lotus

Evija är Lotus första modell på över tio år och den första under Geelys ägande och ska mynna ut i fler modeller. 130 exemplar ska byggas av supersportbilen och leveranserna börjar under 2020.

Är du mer inne på bilar av den gamla skolan och då främst tävlingsbilar är det värt att veta att Lotus under tillställningen även visar upp den Formel 1-bil som har varvrekordet på den gamla Goodwood-slingan: Jim Clarks Lotus 25 med chassinummer 6.