Foto: Lucid Motors

Lucid Air laddar över 3,2 mil per minut

Den nya elbilen Lucid Air kommer strax att ha världspremiär. Nu meddelar Lucid Motors att den kommer att bli den snabbast laddande elbilen hittills. På tjugo minuter laddas över 48 mils räckvidd.

Världspremiär av den produktionsfärdiga elbilen Lucid Air är satt till 9 september. Under de senaste veckorna fått ta del vissa detaljer om bilen, som att den kommer att vara den elbilen med längst räckvidd hittills. Med 83 mils räckvidd.

Nu meddelar tillverkaren att nya Air även kommer att vara den elbil som går att ladda snabbast.

TEST: Porsche Taycan Turbo mot Tesla Model S Performance

Tack vare ett 900-voltsystem ska Lucid Air klara av en laddeffekt på upp till hela 300 kW. Enligt Lucid laddas då upp till 20 miles, 32 kilometer, räckvidd per minut. På tjugo minuter ska 480 kilometers räckvidd ha laddats. Att inte 640 kilometers räckvidd uppnåtts då beror på att laddkurvan dalar en del ju mer laddat batteriet blir.

Det betyder att Lucid Air slår Porsche Taycan på fingrarna. Taycan är hittills den produktionsbil som går kvickas att ladda med 800-voltsystem och laddeffekt på upp till 270 kW. Problemet med dessa verkligt snabbladdande bilar är att antalet laddpunkter som klarar av att leverera så hög laddeffekt hittills är få.

Efter lanseringen av sedanen Air kommer Lucid även att släppa en suv och de båda bilarna fångades nyligen på bild av en utomstående under en fotografering i Kalifornien.

https://twitter.com/mvahead/status/1294440056682237953?s=20