Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Lynk & Co höjer månadskostnaden

Volvos syskonmärke Lynk & Co höjer sitt pris. Månadskostnaden för att privatleasa en Lynk & Co 01 höjs med tio procent i hela Europa både för nya och nuvarande kunder.

Privatleasar du en Lynk & Co 01 för 5 500 kronor per månad? Då kan du se fram emot att nästa månads räkning kommer att säga att du ska betala 6 000 kronor. Lynk & Co höjer nu priserna på alla marknaden i Europa. Månadskostnaden höjs från 500 till 550 euro, i Sverige från 5 500 till 6 000 kronor.

Lynk & Co har inte angett någon orsak till prishöjningen, men ett stort antal biltillverkare har höjt sina priser på senare tid som en reaktion på komponentbrist, hög efterfrågan och inflation.

Prishöjningen drabbar inte bara den som tecknar sig för ett nytt månadsabonnemang, även existerande kunder kommer att få betala mer. Även kontantpriset höjs, från 440 000 till 460 000 kronor för den som köper i stället för att hyra per månad.

Månadsleasingen utgör 90-95 procent av Lynk & Co:s försäljning i Europa och omkring 70 procent av dem är privatkunder. Lynk & Co strök nyligen den icke laddbara hybriden från utbudet. Nu kan man bara köpa laddhybriden, i svart eller blått och med eller utan dragkrok.