Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Lynk & Co lanseras i USA – med ny elbil

Nästa år ska Lynk & Co lanseras i USA och det med en ny elbil som ersätter dagens modell 01 och även kommer till Europa.

År 2020 lanserades Lynk & Co i Europa. Modellen 01 delar mycket teknik med Volvo XC40 och har i våra tester överglänst sitt svenska syskon. Lynk & Co särskiljer sig från mängden då de i huvudsak erbjuder sina bilar per prenumeration. 

I flera år har man skissat på att sjösätta märket i USA med huvudkontor i San Fransisco. Nästa år kan det bli dags, säger märkets vd Alain Visser i en intervju med Automotive News Europe, och det med märkets första renodlade elbilsmodell.

Upplägget med prenumeration ska finnas även där vilket rimmar illa med landets regler rörande bilägande, regler som enligt Alain Visser är ”vansinnigt komplicerade”. Även den nya bilen i sig måste anpassas till USA:s reglemente. Elbilen, som ska ses som 01:ans efterträdare, är aktuell för Europa nästa år och i och med det lanseras märket i Storbritannien.
– Det går inte ihop att lansera ett bilmärke för att efter ett år ersätta produkten, säger Alain Visser.

Vi vet sedan tidigare att tillverkaren jobbar fram en ny eldriven bil. Konceptet Zero visades redan 2020 och kom snabbt ut som prototyp. Bilen bygger på den nya SEA-plattformen som ska användas av en mängd bilar i Geely-koncernen.