Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Manhart Performance GmbH

Manhart har gett sig på Tesla Model 3

Är du trött på att din Tesla Model 3 ser ut som alla andra Tesla Model 3? Det finns firmor som vill göra din amerikanska elbil... annorlunda.

En sådan firma är Manhart Performance som håller till i Wuppertal en bit utan Düsseldorf. Den tyska trim- och stylingfirman är känd för att inte backa för något, de har under flera år trimmat och stylat allt från Toyota till Lamborghini. Nu har de gått så långt att de har satt tänderna i en elbil, närmare bestämt Tesla Model 3 Performance. Dock har de duckat på en punkt, likt många andra trimfirmor tidigare har gjort när det gäller elbilar. Drivlinan har lämnats helt orörd.

Det betyder att de två elmotorerna fortsatt ger ifrån 377 kW, eller 510 hästkrafter (egentligen 513) som modellbeteckningen avslöjar, och 660 newtonmeter. Accelerationen lämnas därför orörd med 3,3 sekunder till 100 km/h, så även toppfarten på 261 km/h. Räckvidden på 54,7 mil lär också vara oförändrad.

1 AV 3
Foto: Manhart Performance GmbH
2 AV 3
Foto: Manhart Performance GmbH
3 AV 3
Foto: Manhart Performance GmbH

Manhart har i stället fokuserat på att få ned bilen närmare marken genom att förse den med en sänkningssats från H&R samt montera nya 21-tumsfälgar med bredd på nio tum som är skodda med 235 millimeter brett gummi i 30-profil.

Som om inte det är nog erbjuder Manhart också ett dekalpaket som lär få en del av gå i taket. En av dekalerna är nämligen utformad som en grill med bikakemönster. Klassisk sportbilsgrej, men på en elbil?

Till sist säger Manhart att om kunden vill så kan de erbjuda uppgradering av bromsar och inredning som anpassas helt efter ägarens önskemål.