Maserati Alfieri kan bli Tesla-konkurrent

Maseratis läckra konceptbil Alfieri, som snart kommer som både coupé och cabriolet, kan om några år få en helelektrisk drivlina.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) vd Sergio Marchionne har pratat lite framtid med nyhetsbyrån Bloomberg News. Hans ståndpunkt är att elektrifiering av fordon förmodligen ”inte är lösningen på alla människans sjukdomar”, men att det behövs experimentera på området. Kanske elektriska Fiat 500e ligger i hans bakhuvud och gnager, modellen som endast säljas i Nordamerika går FCA back omkring 100 000 kronor på – för varje sålt exemplar.

Samtidigt ser han vad Tesla gör och erkänner att det är något hans bolag också skulle kunna sysselsätta sig med i och med deras varumärken och många olika passande modeller.

– Jag tror på att använda en av våra potentiella bilar som ett experiment inom detta område är intressant, säger han till Bloomberg News.

En av bilarna han nämner som skulle kunna bli elektrifierad är Alfieri, bilens som visades som koncept för två år sedan och som inom ett par år ska lanserades i både coupé- och cabrioletutförande. Dock påpekar Marchionne att en elektrisk Alfieri inte är aktuell förrän efter att gått i pension, vilket han gör 2019.

Utöver Alfiera ser han fler elbilar från FCA, bland annat en mindre stadsbil för den europeiska marknaden. I så fall en med Fiat-emblem.

Hybrider är en annan biltyp som Marchionne säger att hans bolag kommer att satsa på. Bland annat kommer suven Maserati Levante så småningom att erbjudas med en hybriddrivlina.