Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lorenzo Marcinno / Maserati

Maserati förhandsvisar nya eldrivna GranTurismo

Den italienska sportbilstillverkaren har släppt första officiella bilderna på nästa generationens GranTurismo.

Nya GranTurismo blir märkets första elbil – vilket innebär att det blir annat ljud i skällan än vad vi är vara med ifrån Maserati. När företaget nu släpper de första bilderna är bilen täckt med relativt mycket kamouflage som gör det svårt att tyda vad exakt som döljer sig där under, men både silhuetten och GranTurismo-namnet avslöjar lite av vad som är att vänta.

Foto: Lorenzo Marcinno / Maserati

Maserati bekräftade inga tekniska specifikationer men nya GranTurismo väntas accelerera snabbare än sin bensindrivna föregångare. Bilen sågs testas vid de företagets egna faciliteter på Maserati Innovation Lab och på närliggande vägar vid staden Modena – något som indikerar att en officiell lansering inte bör vara allt för långt borta.

1 AV 3
Foto: Lorenzo Marcinno / Maserati
2 AV 3
Foto: Lorenzo Marcinno / Maserati
3 AV 3
Foto: Lorenzo Marcinno / Maserati

Man skriver att prototyperna nu genomgår en period av intensivt testande på väg och bana, i olika typer av förhållanden, för att införskaffa viktig data inför förberedelserna för det sista stegen innan produktion. Maserati har tidigare meddelat att fler nya modeller är på ingång, bland annat mildhybriderna Ghibli och Levante.

Något lanseringsdatum för nya GranTurismo har inte tillkännagivits ännu.

LÄS MER: Maseratis nya suv Grecale tittar fram