Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maserati GranTurismo blir eldriven – så här låter den

Högljudda och skönsjungande V8-motorer förknippas med Maserati. Det kommer att ändras, nästa generation GranTurismo blir helt eldriven och nu avslöjar Maserati hur den kommer att låta.

Nästa år, 2021, kommer en helt ny Maserati GranTurismo och det är väl inte en dag för tidigt. Maserati stängde ner produktionen av GranTurismo i fjol, tolv år efter starten och nästa år är det uppenbarligen dags för efterträdaren att göra debut.

Så här ser Maserati GranTurismo ut i dag. I fjol lades produktionen av modellen ned.Så här ser Maserati GranTurismo ut i dag. I fjol lades produktionen av modellen ned.Så här ser Maserati GranTurismo ut i dag. I fjol lades produktionen av modellen ned.
Så här ser Maserati GranTurismo ut i dag. I fjol lades produktionen av modellen ned.

I ett kort klipp ger Maserati några glimtar av nya GranTurismo, men fokus ligger på ljudet. Och det är inget V8-ljud. Ljudet vi hör kommer från Maseratis första elmotor som troligtvis kommer att göra nya GranTurismo väldigt mycket snabbare än föregångaren. Men en lika vacker motorsång kommer den inte att kunna erbjuda. Maserati uppges sköta all utveckling av elmotorn själva, de har inte lagt ut jobbet på någon underleverantör, och att ta fram ett förstärkt ljud från elmotorn tycks ingå i arbetet. GranTurismo kommer inte att vara en knäpptyst elbil.

https://youtu.be/AwT0OlMzRBI