Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Kahn Automobiles

Maxad Londontaxi

Med denna uppgraderade taxi låter man gärna taxametern ticka på. Välkommen in i LEVC TX5 The Farelady Edition.

Londontaxi kallar vi det lite slarvig när det egentligen handlar om en rad modeller från företaget som bildades för över hundra år sedan och fick nytt kinesiskt ägo 2013.

Den senaste modellen TX5 är den mest avancerade någonsin med teknik från Volvo som ingår i samma koncern. Än mer avancerad är just denna version: The Farelady Edition från den brittiska bilförädlaren Kahn Automobiles.

Plus för lyx, minus för bara två sittplatser.Plus för lyx, minus för bara två sittplatser.Plus för lyx, minus för bara två sittplatser.
Plus för lyx, minus för bara två sittplatser. Foto: Kahn Automobiles

Den anonyma miljön vi hittar i originalbilen är som bortblåst och i stället har man lånat inspiration från lyxmärken som Maybach, Bugatti och Rolls-Royce. Kolla bara på grillen, det kviltade lädret och innertaket med stjärnhimmel. Invändigt hittar vi träpaneler, LED-belysning, trådlös mobiltelefonladdning och extra USB-kontakter.

Utvändigt har bilen 18-tumsfälgar fram och 19 tum bak och bilen kan fås svart (så klart), blå, grön (den klassiska brittiska racingfärgen), silver eller grå. På taket har ordet taxi ersatts med VIP – Very Important Person.

Taxi, var god dröj kvar så länge som möjligt.Taxi, var god dröj kvar så länge som möjligt.Taxi, var god dröj kvar så länge som möjligt.
Taxi, var god dröj kvar så länge som möjligt. Foto: Kahn Automobiles

Extra lyx kan adderas om man inte kan få nog men då kryddas grundpriset på 99 000 pund plus skatt skatt (närmare 1,3 miljoner kronor). Inte så pjåkigt då urbilen redan den kostar strax över 800 000 kronor.

Det är inte första gången Kahn Automobiles sätter tänderna i Londontaxin, 2018 byggde man de sista fem versionerna av föregångaren, en version kallad London Taxi TX4 Last Of Line Edition.