McLaren säger nej till suv men ja till el

Någon suv med McLaren-emblem lär vi inte få se, däremot ska vi få se både hybrider och rena elbilar från den brittiska supersportbilstillverkaren.

Biltillverkarna presenterar suvar på löpande band, även biltillverkare som tidigare känts vara väldigt långt ifrån ”högbyggen”. Maserati har numera en suv i sitt modellprogram, så även Lamborghini. Och snart har även Ferrari det, precis som Lotus. Då är det snart bara McLaren kvar, eller?

Nej, någon suv från McLaren verkar det inte bli.

Enligt Tony Joseph, chef för McLaren i Nordamerika, finns det inget behov av en suv i McLarens utbud. Det säger han till Automotive News.

– Vi vill bara koncentrera oss på tvåsitsiga sportbilar och vara kända som det ikoniska sportbilsföretaget.

McLaren 675LT i MSO:s Gulf Racing-tema.

Elektricitet däremot, det är något som McLaren ser en framtid i. År 2022 är målet att hälften av bilarna som lämnar fabriken i Woking ska vara hybrider. Hybridteknik är dock inget nytt för McLaren, deras supersportbil P1 hade märkets välkända V8 på 3,8 liter som assisterades av en elmotor. Men P1 är sedan länge ett avslutat kapitel och framtidens McLaren-hybrider kommer sannolikt att vara mer avancerade.

Helelektriska bilar finns också med i McLarens tankar om framtiden, men då tidigast 2022.

– Vi har ännu inte bekräftat några specifika produkter, men vi tittar mycket på hybrid och el, säger Tony Joseph till Automotive News.