Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: McLaren

McLarens nästa är en laddhybrid – Artura har även V6

Hela modellflottan hos McLaren ska elektrifieras inom de närmsta åren och först ut blir den nya modellen Artura.

McLarens resa till elektrifierade bilar började när den extrema P1-modellen lanserades till 2013. Sedan dess har de flesta modeller dock drivits av vad som i grunden i stort sett är samma V8-motor, men nu ska det bli ändring på den saken.
Nya McLaren Artura kommer att premiärvisas någon gång i början av 2021 och under huven bakom sittbrunnen kommer det då att sitta en V6-motor. Utöver downsizing tar modellen ett till steg mot elektrifieringen och blir den första modellen som ingår i McLarens ”Super Series” att få detta. McLaren P1 och Speedtail ingår i den så kallade ”Ultimate Series”.
– Varje del av Artura är helt ny från grunden, plattformsarkitekturen, varje del av hybriddrivlinan, karossen, interiören och det senaste gränssnittet, säger Mike Flewitt vd McLaren Automotive.

PROVKÖRNING: McLaren F1 (1994)

Exakta specifikationer för Artura får vi vänta på men den nya V6-motor kommer att få hjälp av dubbla turbo som tack vare elektrifieringen enligt McLaren ska matcha V8-motorn i effekt. Detta blir en mycket viktig modell för McLaren framöver då de har för vana att återanvända många delar mellan sina modeller. 

https://www.youtube.com/watch?v=OkCRJwd3Fn0&feature=emb_title&ab_channel=McLarenAutomotive