Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Med Range Rover Sport P400e till himlens port

Laddhybridversionen av Range Rover Sport tar sig an slingriga bergsvägar och stupande trappor på sin väg till kinesiska Heaven’s Gate.

https://youtu.be/EUwzWHD3Htg

Land Rover är inte främmande för att låta sin bilar anta utmaningar, givetsvis i marknadsföringssyfte. Tidigare har exempelvis modellen Discovery 

dragit 108 ton tåg och Range Raver Sport har kört ifrån en Spitfire (flygplanet alltså, inte den gamla bilen).

Med nya Range Rover Sport P400e har man fortsatt i samma spår då bilen har utmanat simmerskan Keri-anne Payne och atleten Ross Edgley.

Nu har man tagit sig an kinesiska berget Tianmen Shan via vägen Dragon Road med laddhybriden. En resa som förvisso omfattar 99 hårresande kurvor på en sträcka på strax över en mil men som toppas av en 999 steg lång trappa med en lutning på upp mot 45 grader.

Ingen bil har tidigare tagit sig an trappan vid Heaven’s Gate och på klippet här kan vi se att även föraren Ho-Pin Tung var lite darrig inför uppgiften.

– Jag har erfarenheter från Formel E, Formel 1 och har vunnit 24-timmars på Le Mans men detta är utan tvekan en av de tuffaste utmaningar jag har tagit mig an, säger föraren.

Laddhybriden P400e blev officiell i höstas och har en 300 hästkrafter stark radfyra och en elmotor på 116 hästkrafter som kraftkällor.