Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes EQC 400 4MaticMercedes EQC 400 4MaticMercedes EQC 400 4Matic
Mercedes EQC 400 4Matic Foto: Patrik Lindgren

Mercedes återkallar elbilen EQC

Strax före sommaren kom Mercedes stora elsuv EQC ut på marknaden, och nu är det redan dags för en återkallelse.

Daimler har beslutat att återkalla den eldrivna modellen Mercedes EQC på grund av ett fel i drivlinan. Tillverkaren har identifierat en bult i framaxelns differential som eventuellt inte möter de krav man har på hållbarhet. Risken är att bulten går sönder under bilens livstid, meddelar Daimler.

Om bulten går sönder kommer drivningen till framaxeln att sluta fungera och i värsta fall kan delar av den defekta bulten fastna i differentialen, vilket skulle göra det svårt att kontrollera bilen, enligt Daimler.

LÄS MER: Fusk tvingar Mercedes till återkallelse av dieselbilar

Enligt tyska kfz betrieb, som var först att rapportera om återkallelsen, krävs det en omfattande åtgärd för att komma till rätta med problemet. Hela den elektriska drivenheten på framaxeln måste bytas, vilket beräknas ta cirka åtta timmar. Enligt kfz betrieb omfattas 1 700 bilar av återkallelsen, varav 571 finns i Tyskland. Mercedes Sverige bekräftar att man har satt igång en återkallelse men att antalet bilar som omfattas i Sverige inte är känt. Berörda ägare kommer att få information skickad till sig. Det har hittills registrerats 22 exemplar av EQC, enligt statistik från Bil Sweden.