Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jan-Erik Berggren / Expressen Lifestyle

Mercedes EQS SUV – tre snabba från provkörningen

Mercedes lanserar elbilar på löpande band. Nyast i gänget är lyxiga suven EQS SUV som vi nu är och provkör. Här följer en direktrapport som ger oss en första glimt av vad som snart når Mercedes-handlarna.

En stor suv ser det ut som – vad är det och var är du?
– Det stämmer bra. Det är nya elbilen Mercedes EQS SUV, alltså suv-versionen av EQS. Provkörningen är förlagd till USA och Denver. Mercedes har en bilfabrik i Tuscaloosa i Alabama där den här bilen ska byggas. Sedan passade vägarna i Colorado väldigt bra för den här stora och svängiga bilen.

Det ser dyrt ut?
– Ja, kanske behöver man ha lite tur på casinot bakom mig på bilden för att ha råd. Priset för ”instegsbilen” 450+ är närmare 1,5 miljoner kronor. På bilden är värstingen 580 4Matic som kostar cirka 1,8 miljoner. Du har kunnat boka bilar en tid och de första kunderna ska få sina bilar före årsskiftet. Beställer du i dag får du en bil framåt april, maj.

1 AV 5
Foto: Mercedes-Benz AG
2 AV 5
Foto: Mercedes-Benz AG
3 AV 5
Foto: Mercedes-Benz AG
4 AV 5
Foto: Mercedes-Benz AG
5 AV 5
Foto: Mercedes-Benz AG

EQS ser väldigt stor ut, är EQS SUV lika stor?
– Det är samma hjulbas och alltså samma uppsättning batterier. Men EQS SUV är något lite kortare. Det går att få in tre stolsrader och självklart finns den med stora skärmen Hyperscreen. Vi får inte säga så mycket om bilen före 29 september men mycket känns igen från EQS förstås. Jag tycker ändå att de fått till designen riktigt bra på eqs SUV som inte ser så stor och vräkig ut som man kan tro.

I kommande nummer av Teknikens Värld berättar Jan-Erik mycket mer om hur Mercedes EQS SUV är att ratta och umgås med. Missa inte!