Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jan-Erik Berggren befinner sig i Schweiz där Mercedes lyx-elbil EQS är i fokus.Jan-Erik Berggren befinner sig i Schweiz där Mercedes lyx-elbil EQS är i fokus.Jan-Erik Berggren befinner sig i Schweiz där Mercedes lyx-elbil EQS är i fokus.
Jan-Erik Berggren befinner sig i Schweiz där Mercedes lyx-elbil EQS är i fokus. Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld

Mercedes EQS – tre snabba från provkörningen

Tre snabba frågor till Jan-Erik Berggren som fortsätter sitt kringflackande liv kors och tvärs över Europa för att provköra intressanta bilar. Den här gången är han i Zürich för att provköra efterlängtade elbilen Mercedes EQS.

Är den lika lyxig i verkligheten som den ser ut på bilderna?
– Ja, det får jag nog säga, och snyggare att se på. Det är så klart mycket S-klass men det kryddas med lite extra godis som inte finns där, till exempel Hyperscreen.

Ja, är den lika gigantisk och fräck som bilderna visat?
– Verkligen. Mer eller mindre i ett enda stycke bestående av tre bildskärmar – varav en speciellt för passageraren. Tyvärr kunde vi ju inte testa den när vi körde eftersom vi sitter en och en i bilarna. Det är också ett uppdaterat operativsystem och i mitt tycke är det här marknadens bästa grafik för navigatorn.

SE MER: AMG-snabb Mercedes EQS på bild!

Instrumentbrädan är i princip en enda stor skärm.Instrumentbrädan är i princip en enda stor skärm.Instrumentbrädan är i princip en enda stor skärm.
Instrumentbrädan är i princip en enda stor skärm. Foto: Mercedes / Daimler

Hur är den att köra?
– Snart får jag berätta det eftersom det är ett så kallat embargo på ”dynamisk upplevelse”. Men det kommer i den Teknikens Värld vi håller på att göra just nu, så klart. Senare i dag ska vi få se en tills vidare hemlig värstingversion och även få sitta med i en självkörande EQS. Hittills är det bra intryck men också mycket av allt. Mercedes hade också lite svårt att förklara varför man inte har 800-voltsystem som flera konkurrenter. Men mer om det och hur laddningen fungerar i min provkörningsrapport.