Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance är en laddhybrid med 843 hästkrafter!
2 AV 2
Foto: MediaPortal Mercedes-Benz AG

Mercedes GLE och GLE Coupé facelift officiella

Mercedes har offentliggjort en uppdatering för suven GLE (och GLE Coupé). Den får nu bland annat nya drivlinor, förbättrad terrängprestanda och förstås mindre utseendeförändringar.

Den aktuella generationen av Mercedes GLE lanserades 2018 – vilket innebär att det nu, fyra år senare, är dags för ansiktslyft. Det handlar om små uppgraderingar här och var, från utseendet till tekniken och infotainmentsystemet, vidare till drivlinorna.

På utsidan har GLE fått uppdatering av stötfångarna, grillen och strålkastarna. Dessa har antingen fått ny form eller designdetaljer, exempelvis har grillen prytts med lite krom. Invändigt finner vi Mercedes nya rattdesign, med bland annat pekfunktioner som ska innebära att föraren inte behöver titta på pekskärmen.

Tvåfärgad klädsel.Tvåfärgad klädsel.Tvåfärgad klädsel.
Ny ratt, men inte de nyaste skärmarna.Ny ratt, men inte de nyaste skärmarna.Ny ratt, men inte de nyaste skärmarna.
1 AV 4
Tvåfärgad klädsel.
Foto: MediaPortal Mercedes-Benz AG
2 AV 4
Ny ratt, men inte de nyaste skärmarna.
Foto: MediaPortal Mercedes-Benz AG
3 AV 4
Foto: MediaPortal Mercedes-Benz AG
4 AV 4
Foto: Mercedes-Benz AG – Communicati / MediaPortal Mercedes-Benz AG

På tal om den så kan man i GLE inte få den nyare skärmen i stående format eller märkets så kallade hyperscreen för den delen. Däremot har man uppdaterat till det senaste infotainmentsystemet i skärmen och funktioner som optimerats berör bland annat förarassistans och terrängkörning. Nu finns också trådlös Apple CarPlay och Android Auto som standard.

Drivlinorna som erbjuds inkluderar hybrider med 48-voltssystem samt laddhybrider. Alla modellversioner är med andra ord elektrifierade på ett eller annat sätt. Mildhybriderna är GLE 450 4Matic, 300 d 4Matic och 450 d 4Matic, det vill säga en bensindriven och två dieseldrivna. Bland laddhybriderna finns två alternativ, bensindrivna 400 e 4Matic eller dieseldrivna 350 de 4Matic.

Och så finns även AMG-versioner med och utan coupékaross. AMG-varianterna har sexcylindriga motorer eller V8 och som mest över 630 hästkrafter.

Några priser finns inte än, men modelluppdateringarna ska finnas tillgängliga i sommar.