Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes i DTM 1992Mercedes i DTM 1992Mercedes i DTM 1992
Mercedes i DTM 1992

Mercedes lämnar DTM – satsar på Formel E i stället

Tyska standardvagnsmästerskapet DTM har närapå varit synonymt med Mercedes-bilar på banan. Medan andra märken kommit och gått har Mercedes alltid varit en stabil del av mästerskapet. Fram till nu. Efter 2018 års säsong lämnar märket DTM, för att i stället ta sig an Formel E.

Rykten har gått en längre tid om att Mercedes har planerat komplettera sin framgångsrika Formel 1-satsning med ett team i den eldrivna toppklassen i formelbilsracing – Formel E. Vad vi dock inte hade gissat var att denna satsning nu visar sig innebära slutet för Mercedes i tyska standardvagnsmästerskapet DTM.

Mercedes var representerade i DTM redan vid starten av ett tyskt standardvagnsmästerskap 1984, och märke som tävlat flest säsonger i mästerskapet. Sedan dagens tappning av DTM lanserades år 2000 har märket varit en av hörnstenarna i mästerskapet. Men trots att senaste totalvinsten i DTM kom så sent som 2015, så väljer nu Mercedes att lämna DTM efter nästa års säsong.

Orsaken är att man i stället kommer fokusera på Formel E, där man kommer vara med från säsnognen 2019/2020. ”Våra år i DTM kommer alltid att bli ihågkomna som en stor del i Mercedes motorsporthistoria”, säger märkets motorsportchef Toto Wolff. Man tappar dock inte konkurrenterna från DTM, både Audi och BMW har officiellt presenterat att även de ansluter till Formel E-mästerskapet.