Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Video-snutt på provkörningen av Mercedes-AMG:s snabba elbil
2 AV 2
Foto: Mercedes-Benz / Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV officiell

Mercedes eldrivna storsuv blir lyxigare och mer kraftfull med Maybach-emblem.

För ett år sedan var vi med och täckte av Mercedes eldrivna suv EQS Suv, nu är Maybachversionen presenterad – en bil med än mer lyx. En suv som har Mercedes stjärna på huv, navkapslar och baklucka men även Maybach logotyp på bakstolparna och som mönster i luftintagen bredvid den specialdesignade grillen. Maybach står även att läsa på bakluckan, sedan 2015 har man börjat använda sig av namnet på nytt. 2000 till 2013 var det ett fristående märke inom Daimlerkoncernen, ett märke som förvärvades 1960. Går vi riktigt nära ser vi att det står Maybach även på navkapslarna.

Tvåtonslack – ett grepp som kännetecknar Maybach.Tvåtonslack – ett grepp som kännetecknar Maybach.Tvåtonslack – ett grepp som kännetecknar Maybach.
Tvåtonslack – ett grepp som kännetecknar Maybach. Foto: Mercedes-Benz / Mercedes-Benz

Unikt för Maybachversionen är utförandet i tvåtonslack som finns i fem kombinationer samt nydesignade fälgar på 21 eller 22 tum. Invändigt hittar vi detaljer som särskiljer Maybachversionen från vanliga EQS SUV, bland annat kan ett unikt Maybachgränssnitt väljas i infotaimentsystemet. Nya kulörer och material finns att välja på och bilen kommer som standard med stolar klädda i nappaskinn. Versionen är den första från Mercedes där färgning av skinnet sker med skal från kaffebönor och med vatten som cirkulerar och återanvänds.

Skärmen känner vi sen tidigare men här men nytt grafikläge.Skärmen känner vi sen tidigare men här men nytt grafikläge.Skärmen känner vi sen tidigare men här men nytt grafikläge.
Skärmen känner vi sen tidigare men här men nytt grafikläge. Foto: Mercedes-Benz / Mercedes-Benz

Maybach är närvarande både i bokstavsform och som logotyp inne i bilen, bland annat genom en projektor i taket som lyser Maybach logotyp på golvet. Extra energi har lagts på att göra baksätet komfortabelt. Bagageutrymmesskyddet har konstruerats om och Mercedes-Maybach EQS Suv har även ett speciellt framtaget körläge med just bäksäteskomforten i fokus.

Skumpar gör du inte här bak. Men dricka skumpa det kan du.Skumpar gör du inte här bak. Men dricka skumpa det kan du.Skumpar gör du inte här bak. Men dricka skumpa det kan du.
Skumpar gör du inte här bak. Men dricka skumpa det kan du. Foto: Mercedes-Benz / Mercedes-Benz

Men även drivlinan är uppdaterad jämfört med Mercedes EQS Suv. Mercedes-Maybach EQS 680 Suv har två elmotorer (och är med andra ord fyrhjulsdriven) som tillsammans ger 658 hästkrafter och 950 newtonmeter att jämföra med värstingmercans 544 hk och 858 Nm. Förbrukningen är satt till 2,25 till 2,44 kWh per mil och räckvidden på en laddning till 60 mil. Det handlar emellertid om preliminära uppgifter.

Vad bilen kostar och när du kan klicka hem den framgår inte av pressmeddelandet. Dyraste Mercedes EQS Suv (580) startar i dag på 1 647 000 kronor.