Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Första laddhybriden från Mercedes-Maybach.
Första laddhybriden från Mercedes-Maybach.
Första laddhybriden från Mercedes-Maybach.
Första laddhybriden från Mercedes-Maybach. Foto: Mercedes-Benz AG

Mercedes-Maybach lanserar sin första laddhybrid

Mercedes-Maybach elektrifierar för första gången och lanserar S 580 e – märkets första laddhybrid. Den ska komma cirka 10 mil på el och har 510 hästkrafter. Även en ren elbil är på väg och ska presenteras senare i år.

Mercedes-Maybach är något långsamma på elektrifieringsbollen, men bättre sent än aldrig. Nu har de nämligen presenterat sin första laddhybrid: sedanmodellen S 580 e. Batteristorleken framgår inte, men räckvidden är uppskattad till cirka 10 mil på el. Den kan laddas med 11 kW AC-laddning och 60 kW DC-laddning.

I övrigt har bilen en elmotor på 110 kW (150 hästkrafter) i kombination med en sexcylindrig 3,0-litersbensinmotor på 270 kW (367 hästkrafter). Den totala effekten är 510 hästar, maximalt vridmoment på 750 Nm och 0–100 km/h kan avklaras på 5,1 sekunder. Toppfarten uppges vara 250 km/h.

Nya laddhybriden från Mercedes-Maybach ska komma 10 mil på el. Foto: Mercedes-Benz AG – Communications & Marketing / Mercedes-Benz AG

– Med vår första laddhybrid kombinerar vi Maybachs lyx med möjligheten att köra elektriskt, säger Daniel Lescow, chef för Mercedes-Maybach, i ett pressmeddelande.

Mercedes-Maybach marknadsför bilen som en av de tystaste någonsin, särskilt i elläget. Och på tal om det här med el, om vi tycker att det är på tiden att Mercedes-Maybach lanserar en laddhybrid – så är det samtidigt på tiden för en ren elbil. En sådan ska presenteras senare i år, avslöjar märket. Något pris för laddhybriden S 580 e finns inte än.