Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes ska visa ny ”ikonisk” konceptbil i sommar

Den tyska tillverkaren ska inom kort visa en ny konceptbil som beskrivs som en ”stor överraskning”. Det säger Mercedes chefsdesigner Gorden Wagener.

Det är i en video på instagram som Wagener pratar om den nya bilen. Tillsammans med två kollegor beskriver han den nya konceptbilen som en ”ikon”.

Så mycket mer får vi inte veta om den nya bilen, men enligt tidningen Autocar ska det röra sig om en cabrioletversion av superlyxiga jättecoupén, och tillika Rolls-Royce-konkurrenten, Vision Mercedes-Maybach 6.

6:an i namnet står för bilens längd i meter...

Designstudien Vision Mercedes-Maybach 6 visades förra året på Pebble Beach Concours d’Elegance. Och även om det inte nämns något premiärdatum för det nya konceptet i instagramvideon tror många att även den nya cabrioleten kommer att avtäckas i Monterey senare i augusti.

I sådana fall gör Mercedes det i gott sällskap. Sedan tidigare ryktas det om att BMW och Aston Martin också kommer att visa nya konceptbilar på utställningen. BMW sägs visa sitt nya Z4-koncept och Aston Martin en Vanquish i Zagato-skrud.

Cabrioletversionen av Vision Mercedes-Maybach 6 väntas få samma kraftkälla som sitt täckta syskon. Det vill säga fyra elmotorer på sammanlagt 750 hästkrafter och ett batteri på 80kWh. Räckvidden? 50 mil på en laddning.

https://www.instagram.com/p/BXUpbC0A7an/