Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Erik Wedberg ger dig en inblick i denna ”eldrivna E-klass”
2 AV 2
Foto: Mercedes-Benz AG

Mercedes smygvisar ny elbil – kan utmana Tesla Model 3

I början av september är det dags för bilsalong i München och då kommer Mercedes att visa ett nytt elbilskoncept. Bilen tros förevisa en kommande instegsmodell vars syfte är att utmana Tesla Model 3.

Mercedes har släppt en mörklagd bild som visar siluetten av en konceptbil som ska visas på den kommande bilsalongen i München där Mercedes även kommer att ställa ut konceptbilarna Vision EQXX och Vision One-Eleven, men också All-Terrain-versionen av nya E-klass Kombi. Enligt Mercedes ska konceptbilen ge en föraning om en ny, elektrisk instegsmodell och den sägs innehålla mycket teknik från det räckviddsoptimerade konceptet Vision EQXX.

Konceptbilen kommer med all sannolikhet att bli Mercedes hittills minsta elbil i sedanutförande och blir nära besläktad med nya CLA som lanseras 2025.

Elbilsversionen av CLA kan storleksmässigt hamna mycket nära Tesla Model 3 och blir därmed Mercedes hittills minsta elektriska sedanmodell. Att den är på gång är ingen överraskning, Mercedes har tidigare meddelat att de ska erbjuda ett elbilsalternativ i alla segment.

Den kommande elbilen ska byggas på Mercedes nya, helt elbilsdedikerade, MMA-plattformsarkitektur och väntas få bättre innerutrymmen än nuvarande elbilar från Mercedes. Den väntas också bli mer påkostad och dyr, i linje med Mercedes framtidsstrategi att sälja dyrare bilar med högre vinstmarginal.