Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mercedes-Benz AG

Mercedes visar en glimt av nya GLC

Den första juni klockan 17 är det världspremiär för nya Mercedes GLC. Märkets storsäljare kommer nu i sitt andra utförande.

Världspremiären närmar sig och det gäller att hålla intresset vid liv. Första generationen Mercedes GLC lanserades 2015 och fick en ansiktslyftning fyra år senare under 2019 för att bättre passa ihop med sina syskon utseendemässigt. Vi har tidigare skådat Mercedes GLC under hårda vintertester uppe i Arvidsjaur och vi vet sedan tidigare att den inte kommer som renodlad elbil. Däremot så kommer den erbjudas med ett smörgåsbord av olika förbränningsmotorer, alla med en touch av elektrifiering i form av en mildhybridlösning med hjälp av ett 48-voltssystem.

Men vi vet också att den kommer i form av tre olika laddhybrider, och att räckvidden kommer sträcka sig strax över tio mil enligt Mercedes. Med andra ord lär det bli rätt stora batterier då GLC är en rätt stor och tung bil och det återstår att se om batteriet kommer inkräkta på bagageutrymmet eller inte.

Foto: Mercedes-Benz AG

Vi har ljusat upp bilden ovan kraftigt för att kunna se lite mer av formerna och få en bättre glimt av vad som komma skall.
Du som redan nu känner att du vill bokmärka sidan för livelanseringen den första juni kan gå in på den här länken redan nu.