Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Vi kör helt nya elbilen MG4
2 AV 2
Foto: MG

MG Cyberster officiell – eldriven och taklös sportbil

Kinesiska MG visar nu upp något unikt i dagens bilvärld – en eldriven sportbil med fällbart tak. Nu får vi veta mer om den elektriska roadstern som börjar säljas nästa år.

Det här är de första officiella bilderna på MG Cyberster. Den brittiska elsportbilen avslöjades nyligen genom läckta bilder, men nu berättar MG själva om roadstern. Så värst mycket berättar de dock inte, mest att Cyberster ska börja säljas i Europa och Storbritannien under sommaren 2024 för att fira märkets 100-årsjubileum.

MG vill understryka att Cyberster har design och proportioner som hyllar märkets historiska sportvagnar. Det må så vara, men sett till specifikationerna har Cyberster inte mycket gemensamt med sina företrädare.

1 AV 4
Foto: MG
2 AV 4
Foto: MG
3 AV 4
Foto: MG
4 AV 4
Foto: MG

Icke bekräftade förhandsuppgifter säger att Cyberster blir 454 cm lång, 191 cm bred och 133 cm hög, vilket gör den aningen större än Porsche 718 Boxster och en rejäl klump i jämförelse med Mazda MX-5.

Cyberster kommer sannolikt att säljas i två utföranden, med en eller två elmotorer. Den enkelmotoriserade får 313 hästkrafter medan den senare får totalt 544 hästkrafter. Jämfört med de klassiska MG-sportbilarna blir Cyberster en heffaklump, vikten uppges hamna mellan 1 850 kg för den enklaste versionen och 1 985 kg för den dubbelmotoriserade. Det finns ännu inga uppgifter om batteristorlek, räckvidd eller laddeffekt.

Om allt går enligt plan och ingen hinner före kommer MG Cyberster att bli den enda eldrivna roadstern på marknaden, och blott den andra i historien efter första generationen Tesla Roadster.