Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

MG EHS Plug-in Hybrid – tre snabba från provkörningen

MG lanserar just nu en andra modell i Sverige och Jan-Erik Berggren kramar just nu händer runt ratten på MG EHS Plug-in Hybrid. Häng med så får du reda på mer!

Sol och närmare 30 grader i stora delar av Sverige, men det hindrar inte oss från att bilda oss en första uppfattning om kinesiska MG:s nya laddhybrid-suv. Teknikens Världs Jan-Erik Berggren befinner sig just nu bakom ratten på modellen och kör den både i stadstrafik, på landsväg och på motorväg. Vi slår honom en pling.

Tjena Jan-Erik! MG EHS Plug-in Hybrid, kommer denna laddhybrid att bli lika uppmärksammad som elbilen MG ZS EV?
– Den kommer att föra en mer undanskymd tillvaro, främst på grund av priset. EHS Plug-in Hybrid kostar ju mer än Kia Ceed SW Laddhybrid, som dessutom är snäppet längre och betydligt mer lastvänlig.

Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Hur upplevs den från förarstolen?
– Det man har framför sig är ganska snyggt och propert, men upplevelsen når inte samma höjder. Tyvärr är det styrningen som inte är något vidare. Filkörningsassistenten måste man stänga av, den griper in alldeles för tidigt. Det känns lite som att det är glapp i ratten.

– I övrigt är den ganska kraftfull och skjuter på bra med 0-100 km/h på 6,9 sekunder. Räckvidden på el, som uppges till 5,2 mil, upplever jag också som bra, men ska göra en mer precis körning för att berätta mer om det i provkörningsrapporten i tidningen och här på webben.

Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Hur upplevs den i från baksätet?
– Det känns okej utrymmesmässigt, men bagageutrymmet är inte så stort.

Vad kostar den då?
– Från 372 500 kronor, eller från 3 490 kronor i månaden vid privatleasing. Det är som sagt betydligt mer än för något mindre elbilen MG ZS EV som kostar från 339 900 kronor eller från 1 990 kronor vid privatleasing.

I nästa nummer av Teknikens Värld berättar Jan-Erik allt om MG EHS Plug-in Hybrid och hur den upplevs. Missa inte!